Nieuwe projecten en ontwikkelingen in beeld!

Maandelijks doen we een update van de projecten. Voor januari zijn er interessante highlights te melden.

Actieprogramma Behoud Zorgpersoneel Noord-Brabant.

Behouden van zorgpersoneel, dat is het doel. Dit programma vloeit voort uit een 3-tal onderzoeken van werkgeversverband Transvorm, Avans Hogeschool en ledencollectief IZZ en kwam tot stand in samenwerking met het regioteam van het ministerie van VWS.
https://breda.nieuws.nl/nieuws/249123/actieprogramma-behoud-zorgpersoneel-van-start/

Betrokken partijen:
Onderwijs: Avans Hogeschool, CURIO
Overheden / instellingen: GGZ WNB met Landgoedleren, Samenwerkingverband ASVZ, TanteLouise, SDW, Amphia Ziekenhuis, Stichting Gezondheidscentra Eindhoven

Lees verder

Brabant PLUS

Avans Hogeschool en Curio pakken samen met de zorgorganisaties De Riethorst Stromenland, Thebe, Prisma, Volckaert en werkgeversorganisatie Transvorm de handschoen op om het hoofd te bieden aan de grote transitie waarin de zorgsector verkeert. Met het samenwerkingsverband Brabant Plus willen partijen beter inspelen op het verbeteren van de instroom van zorgpersoneel, brengen zij onderwijs en praktijk dichter bij elkaar en houden ze de achterdeur dicht om vroegtijdig vertrek van medewerkers te voorkomen.

Betrokken partijen:
Onderwijs: Avans Hogeschool, CURIO
Bedrijven:
Overheden / instellingen: Zorgorganisaties De Riethorst Stromenland, Thebe, Prisma, Volckaert. Werkgeversorganisaties Transvorm.

Lees verder

Hybride Leeromgeving Techniek & Creatieve dienstverlening

In samenwerking met Theater De Maag, Gebouw-T, CURIO, TAIT en Siemens Digital Industries wordt geïnvesteerd in een compleet nieuwe vorm van techniekonderwijs voor de regio. In Gebouw-T en theater de Maagd werken mbo-studenten Mechatronica, Werktuigbouw, ICT, Design en Podiumtechniek in multidisciplinaire teams aan vraagstukken die afkomstig zijn uit de theaterwereld.

Betrokken uit de 3 O’s:
Onderwijs: CURIO, Avans AD College.
Bedrijven: TAIT, Siemsens Digital Industries, Mendix.
Overheden / instellingen: Theater De Maagd, Gebouw-T, Gemeente Bergen op Zoom, REWIN.

Lees verder

Wilt u betrokken worden in en/of meedenken over een van bovenstaande projecten of heeft u vragen?

Stuur dan een e-mail naar Ad Verbogt, adverbogt@agendabowb.nl of bel 06 15649082.