Unieke combinatie van onderwijs, techniek én creatieve sector

De technische én creatieve opleidingen van Curio maken werk van een zichtbare, duurzame en unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Gebouw-T en theater de Maagd vormen binnenkort de uitvalsbasis de Europese activiteiten van TAIT, wereldmarktleider in theatertechniek. Daar werken mbo-studenten Mechatronica, Werktuigbouw, ICT, Design en Podiumtechniek in multidisciplinaire teams aan vraagstukken die afkomstig zijn uit de theaterwereld. 

Hybride leervorm
De creatieve en innovatieve oplossingen die de studenten bedenken en ontwikkelen worden écht uitgevoerd bij een voorstelling of evenement. Deze hybride vorm van leren wordt vormgegeven in samenwerking met grote partijen zoals TAIT, marktleider theatertechniek met hoofdvestigingen in Amerika en Engeland, en Siemens. 

Grote behoefte
De vernieuwde vorm van opleiden is tot stand gekomen op verzoek van het bedrijfsleven. Er is grote behoefte aan hoogwaardige opgeleide technici, die naast technische kennis, vooral denken in creatieve en innovatieve oplossingen. Innovaties uit de arbeidsmarkt voor techniek én creatieve sector worden zichtbaar gemaakt in het onderwijs. 

Lees meer over deze samenwerking via het nieuwsbericht  

TAIT, Wereldmarktleider Theatertechniek landt in Bergen op Zoom | Gemeente Bergen op Zoom  

Gebouw-T