Ga naar de inhoud
Home » Samen Sterker: in gesprek met raadsleden over beroepsonderwijs in West-Brabant

Samen Sterker: in gesprek met raadsleden over beroepsonderwijs in West-Brabant

  Maandag 20 november gingen de ambassadeurs van de Agenda Beroepsonderwijs in gesprek met de raadsleden van de Brabantse Wal over het beroepsonderwijs in de regio. Leon de Rond, rector van Scholengemeenschap ‘t Rijks en ambassadeur van de Agenda Beroepsonderwijs was gastheer van deze avond.  

  Een avondvullend programma met mooie voorbeelden uit de praktijk.

  • Leerlingen van RSG ’t Rijks gaven een presentatie over praktijkgerichte havo en vwo. Zij vertelden hun persoonlijke verhaal en ervaringen.
  • Bas Postma, projectleider Challenges van Curio vertelde over de mogelijkheid voor vmbo leerlingen om samen met mbo studenten te werken aan (praktijk)opdrachten. Met de challenges maken vmbo-leerlingen kennis met de verschillende mogelijkheden van het mbo en het werkveld. Het helpt de leerlingen de juiste studiekeuze te maken.
  • Jacomine Ravensbergen, bestuurder Avans, is trots op de beweging Urban Living Lab Breda. Een samenwerking van doeners en denkers uit alle lagen van de bevolking die meewerken om Breda een vitale en inclusieve stad te maken en te houden. Studenten uit het mbo en hbo werken samen met verschillende partijen aan nieuwe uitdagingen.
  • Els Govers en Alice den Engelsman van GGZ Westelijk Noord Brabant vertelden over samenwerking met het beroepsonderwijs. Zij hebben verschillende opleidingen waar studenten meewerken en zo praktijkervaring op doen. Ook zij-instromers krijgen de mogelijkheid om een half jaar te werken binnen de zorg, zodat zij de juiste keuze kunnen maken voor een opleiding.

  Tijdens de bijeenkomst kon iedereen vragen stellen. Daar werd door de raadsleden goed gebruik van gemaakt. Aan het einde van de bijeenkomst was er ruimte voor reflectie. Wie pakt welke rol en hoe kunnen we nog beter samenwerken? Door het vormen van hybride leerconcepten behouden we jongeren voor de regio door ze een opleiding en een werkplek te bieden.