Ga naar de inhoud
Home » Hybride leeromgeving Techniek & Creatieve dienstverlening

Hybride leeromgeving Techniek & Creatieve dienstverlening

  In samenwerking met Theater De Maagd, Gebouw-T, CURIO, TAIT en Siemens Digital Industries wordt geïnvesteerd in een compleet nieuwe vorm van techniekonderwijs voor de regio. In Gebouw-T en theater de Maagd werken mbo-studenten Mechatronica, Werktuigbouw, ICT, Design en Podiumtechniek in multidisciplinaire teams aan vraagstukken die afkomstig zijn uit de theaterwereld.

  De creatieve en innovatieve oplossingen die de studenten bedenken en ontwikkelen worden écht uitgevoerd bij een voorstelling of evenement. Dit initiatief heeft een prominente plaats in het Rewin programma Creatieve Dienstverlening. Daarin wordt samengewerkt met het bedrijfsleven en de hbo en mbo opleidingen uit de regio. De inzet van de professionele bedrijfsomgeving van het Bergse theater en poppodium als leerwerk- en stageplaats, is een welkome uitbreiding van een zogenaamde ‘hybride leeromgeving’. Juist omdat gewerkt wordt met echte artiesten en echte voorstellingen en evenementen wordt werken in de techniek aantrekkelijker.

  Interview Regio in bedrijf

  Businessblad ‘Regio in bedrijf‘ interviewde Thijs Bruins, business development manager bij TAIT samen met onze Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio, over de waarde van dit project voor de regionale economische ontwikkeling.

  Lees het artikel op Mbo-student in West-Brabant leert rechtstreeks op de werkvloer | RegioinBedrijf.

  Onderwijs
  CURIO, Avans AD College,

  Ondernemers
  TAIT, Siemsens Digital Industries, Mendix,

  Overheid
  Theater De Maagd, Gebouw-T, Gemeente Bergen op Zoom, REWIN,

  Bergen op Zoom