Ga naar de inhoud
Download

Terugblik conferentie Agenda Beroepsonderwijs

Tijdens de conferentie van 30 juni jl. maakten we de balans op na vier mooie jaren van samenwerking én keken we vooruit. De ambassadeurs presenteerden en ondertekenden drie nieuwe ambities waarvoor zij zich de komende vier jaar gaan inzetten. Ruim 75 aanwezigen uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid gingen in gesprek over het beroepsonderwijs om mensen op te leiden voor de arbeidsmarkt van morgen.

Dagvoorzitter Marlies van Lier opende samen met gastheer Erik Colijn de conferentie. Het welkomstwoord kwam van ambassadeur Jacomine Ravensbergen (vicevoorzitter college van bestuur Avans Hogeschool). Projectmanagers Thijs Bruijns en Marcel Kesselring lichtten 2 icoonprojecten

uit: Urban Living Lab Breda en TAIT, wereldmarktleider in de theatertechniek. Inge Vossenaar (directeur-generaal Primair en VO), Ellen Kroese (directeur VNO-NCW Noord-Brabant/Zeeland) en Martijn van Gruijthuijsen (gedeputeerde Provincie Noord-Brabant) gaven hun visie op het belang van sterk beroepsonderwijs voor de arbeidsmarkt en de regio West-Brabant.

Er waren inspirerende verhalen over de kracht van zorg, hybride leeromgeving Moerdijk en de arbeidsmarkt en startkwalificatie. Het was een feestelijk moment toen de ambassadeurs van de Agenda hun handtekening zetten om de nieuwe ambities voor de komende 4 jaar te bekrachtigen. Samen gaan we voor sterk beroepsonderwijs in de regio!

Nieuwe ambities 2022 – 2026

Met het voortzetten van de samenwerking, zijn er drie nieuwe ambities vastgesteld. De komende vier jaar slaan de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven de handen ineen om hier uitvoering aan te geven. Afgelopen voorjaar is een nieuwe bestuursperiode van de gemeenten gestart. Daarin hebben we te maken met nieuwe uitdagingen, zoals grote veranderingen en krapte op de arbeidsmarkt. Dat vraagt nieuwe ambities.

Voor de periode van 2022 tot en met 2026 heeft de Agenda Beroepsonderwijs de volgende ambities opgesteld:

Ambities

  • Aansluiting economische en maatschappelijke uitdagingen en transities
  • Leven Lang Ontwikkelen (LLO)
  • Versterken van verbinding arbeidsmarkt en onderwijs
-Martijn van Gruijthuijsen, Gedeputeerde Noord-Brabant (foto door Ilse de Wolf)
Foto door Ilse de Wolf

Martijn van Gruijthuijsen

Gedeputeerde Noord-Brabant

“Als provincie werken we aan een innovatieve, duurzame en concurrerende economie van de toekomst. Een van de meest cruciale ingrediënten daarvoor? Talent. We hebben in Brabant alle knappe koppen en handige handjes nodig die we kunnen krijgen. Niet alleen in de toekomst, maar ook vandaag al. Goed vakmanschap en praktisch opgeleid talent zijn ook van uiterst belang voor de toekomst. We werken er in de provincie hard aan om de arbeidskrapte op te lossen, en kunnen alle hulp daarbij gebruiken. Dat onderwijs, overheid en bedrijfsleven in West-Brabant de handen ineenslaan om dat talent aan te trekken, op te leiden en om te scholen kunnen we alleen maar toejuichen.”

Heb je een mooi voorbeeldproject sterk beroepsonderwijs?
Stuur ons een bericht: info@agendabowb.nl

Terugblikken in beeld

Aftermovie Agenda Beroepsonderwijs